ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Συντονιστική Επιτροπή REBRAIN ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Φωκίων Ζαΐμης
Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας - Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Από το 2000 μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της iForce Επικοινωνίες Α.Ε.

Είναι επίσης Μέτοχος, Ιδρυτικό Μέλος Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας Ακρόπολις Α.Ε.Β.Ε.Π.Ε. (2000 – 2002, επένδυση τάξεως 50 δισ. δρχ).

Εξάλλου, είναι Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝΑΔΕ).

Είναι απόφοιτος της Σχολής Θετικών Επιστημών (Γεωλογικού Τμήματος) του Πανεπιστημίου Πατρών (1986-1991, M.Sc.), συμμετείχε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα (MBA, 2000) για στελέχη επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1991 ήταν υπότροφος στην Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στις Βρυξέλλες, στη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας (XVII).

Έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ 1995-2000).

Υπήρξε επικεφαλής του τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της DRM International S.A (1998).

Ήταν υπεύθυνος Marketing Talos Engneering S.A (1993-1995) και υπεύθυνος Επικοινωνίας του Ευρωβουλευτή Φίλιππου Πιέρρου (1993-1994).

Είναι ιδρυτικός μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων Μάρκου Τσούρη, του Ανεξάρτητου Συμβουλίου Τεχνών (iARC), του Γεωτεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας, της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμικής Κληρονομιάς και έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου του Εξωτερικού και είναι Έφεδρος Ανθυποσμηναγός Οικονομικού της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης Μηχανοργάνωσης του Δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ).

Ήταν επικεφαλής του φακέλου επιτυχούς διεκδίκησης του Παγκόσμιου Συνεδρίου «WORLD CONGRESS on Information Technology Athens 2004», από το 1997 έως το 2000.

Έχει υποβάλλει και διαχειριστεί πλήθος προτάσεων σε Ευρωπαϊκό προγράμματα (PHARE, TACIS, RETEX, EΠΕΤ, LEONARDO, INTERREG, N.ΒΕΠΕ κλπ), ενώ παράλληλα έχει διοργανώσει και συντονίσει πάνω από 150 Επιστημονικά Συνέδρια και συναντήσεις σε θέματα Οικονομίας, Τεχνολογίας, Πολιτισμού και Τουρισμού.

Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2019, εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος Αχαΐας, με την παράταξη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη «Όλα από την Αρχή».

Παντελής Νικολαΐδης
Συντονιστής της Πρωτοβουλίας ReBrain-Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Ο Παντελής Νικολαΐδης είναι στέλεχος του Υπουργείων Εσωτερικών στον Τομέα των Διεθνών Σχέσεων και Συνεργάτης Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών & Οργάνωσης. Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στον τομέα του Ψηφιακού Γραμματισμού και των Ψηφιακών Δεξιοτήτων ενώ υπήρξε συντονιστής των εθνικών πρωτοβουλιών Εθνική Συμμαχία για της Ψηφιακές Δεξιότητες και  Ψηφιακή Συμμαχία για την Γυναικεία Απασχόληση. Είναι εθνικός εκπρόσωπος και εμπειρογνώμονας σε φορείς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΟΟΣΑ και του ΟΗΕ στους τομείς του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και της Ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού.

Στο παρελθόν υπήρξε στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής σε θέματα Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ευρωπαϊκών πολιτικών Εκπαίδευσης  ενώ διετέλεσε και επιστημονικός υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. 

Μέχρι το 2000 υπήρξε στέλεχος του Ιδιωτικού τομέα σαν Territory Manager στην Oracle Hellas και Διευθυντής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων σε εταιρίες του κλάδου της Πληροφορικής .

Κωνσταντίνος Αγραπιδάς
Γενικός Διευθυντής Εργασιακών, Υγείας Ασφάλειας και Ένταξης στην Εργασία, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου, Ειδικός στα θέματα των Εργασιακών Σχέσεων της Αγοράς  Εργασίας και της Νομισματικής πολιτικής.

Μεταπτυχιακές σπουδές στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.) 

Έχει συγγράψει τρία επιστημονικά βιβλία για την Αγορά Εργασίας και τις Εργασιακές Σχέσεις και έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων στον ημερήσιο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για τις εργασιακές σχέσεις και την αγορά εργασίας. Είναι επικεφαλής της πρωτοβουλίας REBRAIN GREECE, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην αγορά εργασίας.

Δημήτρης Πανόπουλος
Aναλυτής Δεδομένων Αγοράς Εργασίας, Στέλεχος της Μονάδας Μηχανισμού Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας

Eμπειρογνώμονας της Ειδικής Ομάδας Επιστημόνων Digital Skills and Jobs, DG CONNECT. Μετέχει ως  στέλεχος της ομάδας Digital Single Market expert Group, Γενικής Διεύθυνσης Ψηφιακής Οικονομίας και Τηλεπικοινωνιών (DG CONNECT) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EU) και εθνικός εκπρόσωπος της ομάδας EMCO της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Eίναι Επιχειρησιακός Συντονιστής της Εθνικής Πρωτοβουλίας REBRAIN GREECE, ιδρυτικό μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Digital Innovation Hub REBRAIN_WESTERN GREECE. Επιπλέον φέτος έλαβε το ρόλο του Athens Digital Ambassador στην European Digital Society, ενώ παράλληλα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Υψηλού Επιπέδου της ΕΕ στα πεδία Industry Digital Skills (Project e-skills 2030/ the initiative “Skills for Industry – Fostering New Service Growth and Job Creation”.

Έχει συμμετάσχει στην Διακρατική ομάδα επιστημόνων της Γενικής Διεύθυνσης Ψηφιακής Οικονομίας και Τηλεπικοινωνιών (DG CONNECT) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την μελέτη των επιπτώσεων της ψηφιοποίησης  στην αγορά εργασίας, καθώς και ως αξιολογητής σειράς ευρωπαϊκών θεσμικών δράσεων ψηφιακής εκπαίδευσης (Woman 4IT/Malta  All digital κλπ).